Public Screens Forum

Over Public Screens Forum

Hans Ter Burg: Naast mijn filmproductiewerk begon digital outdoor vanaf 2006 een steeds grotere plaats in te nemen. Ik word sindsdien betrokken bij narrowcastingprojecten en onderzoek naar geschikte locaties en condities voor publieke schermen. Ik ben mederealisator van een groot outdoorscherm met een publieke functie en ben daar screenmanager-redacteur voor geweest. Met The Front Room adviseer ik gemeenten en organisaties bij plannen publieke schermen in te zetten. De expertise van The Front Room ligt met name bij ondersteuning van het gehele realisatietraject, het ontwikkelen en continueren van lokaal relevante contentconcepten en het toepassen van interactiviteit.

Mettina Veenstra: Als lector Interactive Public Spaces aan de Hogeschool van Amsterdam en als principal advisor & researcher bij Novay doe ik sinds een aantal jaren onderzoek naar de mogelijkheden, gevaren en effecten van nieuwe media en andere informatietechnologie op de openbare ruimte. Zo worden er, samen met organisaties, het publiek en soms ook studenten, concepten ontwikkeld voor interactieve beeldschermen om openbare ruimten comfortabeler en interessanter te maken. Deze worden gedurende langere tijd in een realistische context met het publiek geëvalueerd. Aldus ondersteunen wij organisaties bij innovaties op het relatief nieuwe gebied van informatietechnologie in de openbare ruimte.

Xavier Tilman: Samen met Stan Thijssen heb ik 3 jaar geleden Ngage Media opgericht met als doel om Digital Out of Home naar een hoger niveau te brengen. Vanuit Ngage Media zijn we dagelijks bezig om technische innovatie te vertalen naar communicatiemogelijkheden voor adverteerders, reclame- en mediabureau’s. We streven naar een goede balans tussen exploitatie en kwalitatieve en relevante informatie in de content. Geen locatie en doelgroep zijn immers gelijk. Het Public Screens Forum onderzoekt vanuit verschillende invalshoeken de vergroting van relevantie en acceptatie van Digital Out of Home in Nederland en daar dragen wij vanuit Ngage Media graag ons steentje aan bij.

Matthijs ten Berge: Sinds 2004 werk ik aan de integratie van media in de bebouwde omgeving. Opgeleid als planoloog en met een achtergrond als filmproducent, ontwikkel ik content en concepten voor outdoor media projecten die de omgeving aantrekkelijker, veiliger en mooier moeten maken. Gerealiseerde projecten zijn onder meer LEDTex (Textielmuseum), LED Landmark Cruquius (ING Real Estate) en de interactieve Moodwall (Gemeente Amsterdam).

-

Bestuur

Hans Ter Burg

voorzitter / chairman

+31(0)654 631 499

Xavier Tilman

penningmeester / treasurer

+31(0)651 229 301

Mettina Veenstra

secretaris / administrator

+31(0)651 327 435

Matthijs ten Berge

bestuurslid / board member

+31(0)626 044 150